EEN LANDMARK, EEN ODE AAN DE INDUSTRIËLE, RUIGE CHARME VAN ANTWERPEN NOORD – MET EEN GROEN EN SOCIAAL DUURZAAM RESULTAAT.

 

Opvallende pakhuizen zijn al geruime tijd een geliefd kenmerk van de skyline van Antwerpen Noord en een essentieel onderdeel van de persoonlijkheid van de buurt. Met de komst van “Koning Noord” maak je vanop de eerste rij de metamorfose van dit industrieel erfgoed helemaal zelf mee.

“Koning Noord” staat voor licht overgoten open-plan appartementen, ontworpen volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en voorzien van duurzame materialen, waar je elke dag kan genieten van de unieke charme van een authentiek stukje stad.

ONZE GESCHIEDENIS

EEN VOLKSE WIJK MET EEN BOEIEND EN KLEURRIJK VERLEDEN.

De oorsprong van den Dam gaat terug naar de 19de eeuw, toen het Kempisch kanaal, het Lobroekdok en het Noordschippersdok werden aangelegd. Daardoor werden de Twee Netenstraat en de omliggende straten bloeiende havenwijken waar het gonsde van de bedrijvigheid. Rond dezelfde tijd kwam het slachthuis – den abattoir – er in de Lange Lobroekstraat, wat de vleesnijverheid deed floreren. Het volkse en tegelijk wereldse karakter zullen voor altijd de unieke identiteit van deze wijk bepalen.

JOUW TOEKOMST

WIJK IN VERANDERING – BUURT IN HET NIEUW

Den Dam gaat een zonnige toekomst tegemoet, want de komende jaren wordt Antwerpen Noord volledig in het nieuw gestoken.

De prioriteiten van het masterplan zijn duidelijk: aangenaam wonen voor een hele generatie mix, nieuwe publieke voorzieningen, overdadig groen en recreatie, co-working spaces, en dat alles zonder aan de eigenheid van den Dam en de Slachthuissite te raken.

De Damwijk zal binnenkort overigens weer helemaal aan het water komen te liggen: De bewatering van de IJzerlaan zorgt voor een verbindingskanaal met het Lange Lobroekdok waar de make-over echt compleet wordt: een gigantische blauwgroene vlakte aan de Slachthuissite waar het meest tot de verbeelding sprekende woongebied in Antwerpen wordt gecreëerd!

Contacteer ons of bel op +32 (0)472 58 83 38
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
istate koning noord